Istoricul casei ”Mama Margherita”

Salezienii lui ”Don Bosco” (ordin religios catolic) își încep activitatea în Moldova în 2005, oferind o deosebită atenție tinerilor și copiilor. În timpul activităților desfășurate au observat necesitatea de a oferi copiilor dezavantajați un centru în care va domni o atmosferă agreabilă pentru dezvoltarea armonioasă a personalității, educația și sprijinul copiilor efectuându-se într-un stil familial.

Astfel în 2009, părintele Sergio Bergamin (președintele Fundației ”Don Bosco” 2006-2014) începe lucrările de reconstrucție a unei clădiri existente, care va deveni apoi casă pentru 11 copii din familii vulnerabile.

În același timp a demarat procesul de legalizare și autorizare al centrului – un drum îndelungat, nelipsit de dificultăți aparent imposibil de soluționat. Ca în cele din urmă în data de 8 decembrie 2011 (Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri), să fie inaugurat centrul de plasament pentru copii ”Casa Mama Margherita”.

Inaugurarea centrului a fost un eveniment foarte important pentru noi și pentru prietenii noștri care ne-au susținut pe tot parcursul acestui drum: E.S. Anton Coșa, Episcop de Chișinău, E.S. Stefano De Leo (Ambasador al Italie în RM 2008-2012), E.S. Bogumił Luft (Ambasadorul Poloniei in RM 2010-2012) și mulți alții. Începând cu septembrie 2014, conducerea „Casei Mama Margherita” a fost preluată de către părintele Tiziano Baracco.